2 طرز تهیه چلو مرغ با رب ازگیل به روش رشتی با گردو و بدون گردو

چلو مرغ با رب ازگیل یک غذای شمالی متفاوت است که طعمی ترش و شیرین دارد و مزه آن با هیچ چلو مرغ دیگری قابل مقایسه نیست. این غذا معمولا به ۲ روش مختلف طبخ میشود. در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله کوروش میتوانید با روشهای طرز تهیه چلو مرغ با رب ازگیل خوشمزه و مخصوص به روش رشتی و همه فوت و فنهای درست کردن این غذای خاص و لذیذ آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه چلو مرغ با رب ازگیل و گردو (برای ۶ نفر) (روش اول)
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
برنج ایرانی | ۴ لیوان فرانسوی دستهدار |
مغز گردو | ۱۰۰ گرم |
مرغ کامل | ۱ عدد متوسط |
عسل | ۲ قاشق غذاخوری |
هویج | ۲ عدد متوسط |
رب ازگیل | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
زعفران دم کرده غلیظ | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار دلخواه |
زردچوبه و پودر سیر | به مقدار دلخواه |
روغن حیوانی و روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
مدت زمان آماده سازی مواد: ۳۰ دقیقه
مدت زمان پخت چلو مرغ با رب ازگیل: ۶۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه چلو مرغ با رب ازگیل
چلو مرغ با رب ازگیل یک مدل چلو مرغ رستورانی خوشمزه مخصوص خطه شمال است که برای تهیه آن از تکههای مرغ و گردو با رب ازگیل ترش و شیرین استفاده میشود. در ادامه میتوانید مراحل آموزش طرز تهیه چلو مرغ با رب ازگیل را دنبال کنید.
مرحله اول؛ مرغ را خرد کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه چلو مرغ با رب ازگیل باید مرغ را بشویید و خوب پاک کنید. سپس آن را روی تخته آشپزخانه بگذارید و سینه و ران مرغ را جدا و به اندازه دلخواه خرد کنید. در انتها تکههای مرغ را در آبکش بریزید و به خوبی بشویید و اجازه دهید آب اضافه مرغها خارج شود.
در صورت تمایل میتوانید گوشت مرغ را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاههای افق کوروش تهیه کنید
مرحله دوم؛ تکههای مرغ را مزهدار کنید
برای مزه دار کردن تکههای مرغ باید آنها را در یک کاسه بریزید. مقداری پودر سیر، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه روی مرغها بریزید. یک دستکش یکبار مصرف بپوشید و سپس ادویهها را روی تکههای مرغ ماساژ دهید.
برای تهیه انواع ادویه از جمله پودر سیر، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه میتوانید خرید خود را از فروشگاههای افق کوروش به روشهای آنلاین، حضوری و تلفنی انجام دهید.
مرحله سوم؛ مغز گردوها را خرد کنید
در این مرحله باید گردوها را در اندازهای که زیر دندان حس شوند، برای تهیه چلو مرغ خرد کنید.
در صورت تمایل میتوانید مغز گردو را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاههای افق کوروش تهیه کنید.
مرحله چهارم؛ تکههای مرغ را در روغن سرخ کنید
در این مرحله از طرز تهیه چلو مرغ با رب ازگیل باید مقداری روغن سرخ کردنی در ماهیتابه بریزید. مرغها را در ماهیتابه بچینید. سپس شعله گاز را با حرارت ملایم روشن کنید. هر سمت مرغ را برای مدت ۵ دقیقه سرخ کنید و زمانی که مرغها سرخ شدند، آنها را در قابلمه بریزید.
در صورت تمایل میتوانید روغن سرخ کردنی را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاههای افق کوروش خریداری کنید.
مرحله پنجم؛ هویجها را خرد کنید
هویجها را با آب فراوان و یک برس زبر بشویید. سپس پوست آنها را با پوستکن جدا کنید. با کمک یک چاقوی تیز هویجها را برش دهید و سپس به صورت خلالی خرد کنید.
مرحله ششم؛ تکههای مرغ را با مخلفات دیگر بپزید
در این مرحله باید هویجهای خلالی خرد شده را به تکههای مرغ اضافه کنید. سپس رب ازگیل و گردوی خرد شده را نیز به همراه عسل و ۱ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید مرغها برای مدت ۲ ساعت بپزند.
میتوانید عسل را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاههای افق کوروش تهیه کنید.
مرحله هفتم؛ برنج را در آب بجوشانید
در فاصله پخت مرغ، برنج را دم کنید. برای تهیه برنج باید یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید. ۱ قاشق غذاخوری روغن حیوانی و ۱ قاشق چایخوری نمک به آب اضافه کنید. صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. سپس برنجی را که از قبل برای ۲ ساعت خیساندهاید، به آب اضافه کنید.
مرحله هشتم؛ برنج را آبکش کنید
حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا برنج در آب بجوشد. سپس یک دانه برنج را بردارید و فشار دهید. اگر برنج قد کشیده، لایه بیرونی آن نرم شده و داخل آن هنوز کمی سفت است، یعنی برنج آماده آبکش کردن است. برای آبکش کردن برنج باید شعله گاز را خاموش کنید و سپس برنج را در آبکش بریزید و آن را با کمی آب سرد بشویید.
مرحله نهم؛ برنج را دم کنید
بعد از این که برنج آبکش شد، مقداری روغن سرخ کردنی کف قابلمه بریزید. برای انواع ته دیگ میتوانید از نان یا برنج همراه با زعفران دم کرده استفاده کنید. برنج را روی ته دیگ بریزید. کمی زعفران دم کرده و روغن حیوانی روی برنج بریزید و خوب پخش کنید. در ادامه برنج را روی شعله ملایم قرار دهید و صبر کنید تا برای ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت برنج چلو دم بکشد.
در صورت تمایل میتوانید برنج ایرانی، زعفران و روغن حیوانی را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاههای افق کوروش تهیه کنید.
مرحله دهم؛ چلو مرغ با رب ازگیل را سرو کنید
بعد از این که برنج و مرغ با رب ازگیل آماده شدند، غذا را در ظرف مناسب بریزید. طعم مرغ ازگیلی با برنج زعفرانی فوقالعاده خوشمزه است. میتوانید این غذا را در کنار چاشنیهای شمالی مثل زیتون پرورده، سیر ترشی یا انواع سالاد سرو کنید.
در صورت تمایل میتوانید انواع زیتون و ترشی را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاههای افق کوروش تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه چلو مرغ با رب ازگیل بدون گردو (برای ۴ نفر) (روش دوم)
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
گوشت ران یا سینه مرغ | ۴ تکه |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
زعفران دم کرده غلیظ | ۴ قاشق غذاخوری |
رب ازگیل | ۲ قاشق غذاخوری |
فلفل دلمهای خرد شده | نصف یک عدد |
هویج | ۱ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی (به دلخواه) | ۱ عدد متوسط |
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
روش تهیه چلو مرغ با رب ازگیل بدون گردو
برای تهیه چلو مرغ با رب ازگیل به این روش باید تکههای مرغ را با نمک و فلفل مزهدار کنید و در روغن سرخ کنید. در زمان سرخ کردن مرغها مقداری زعفران به آن اضافه کنید. بعد از این که مرغها طلایی شدند، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید چند دقیقه مواد را با هم تفت دهید و بعد فلفل دلمهای و هویج خرد شده را اضافه کنید. وقتی هویج پخت، سیب زمینی را خرد کنید و به غذا اضافه کنید (میتوانید سیب زمینی را حذف کنید) صبر کنید تا غذا بپزد.
در انتهای پخت رب ازگیل و کمی زعفران به مرغها اضافه کنید و بعد از این که سس غلیظ شد، شعله گاز را خاموش کنید. برنج را هم جداگانه به روش آبکش دم کنید.
در صورت تمایل میتوانید رب گوجه فرنگی را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاههای افق کوروش تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ شکم پر با رب انار
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه چلو مرغ با رب ازگیل
- در طرز تهیه چلو مرغ با رب ازگیل باید از پودر سیر را سیر رنده شده استفاده کنید تا غذای شما خوشمزهتر شود.
- هر چند چلو مرغ با رب ازگیل طعم متفاوتی دارد، اما اگر به رب ازگیل دسترسی ندارید، میتوانید از مقداری رب آلوچه برای تهیه این غذا استفاده کنید.
- برخی افراد در طرز تهیه خورش چلو مرغ با رب ازگیل از مقداری پیاز خرد یا رنده شده نیز استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ رستورانی
سوالات متداول
برای مزه دار کردن چلو مرغ با رب ازگیل از چه چاشنیهایی استفاده میشود؟
برای خوشمزه شدن چلو مرغ با رب ازگیل باید از مقداری زعفران، پودر سیر و فلفل سیاه استفاده کنید.
آیا میتوان در طرز تهیه چلو مرغ با رب ازگیل شمالی، گردو را حذف کرد؟
چلو مرغ با رب ازگیل شمالی به ۲ روش تهیه میشود، در یکی از روشهای تهیه این غذا از گردو استفاده نمیشود و به جای آن مقداری سیب زمینی به مرغ اضافه میکنند.
