2 طرز تهیه نان کدو حلوایی در فر و بدون فر به سبک شمالی
نان کدو حلوایی یکی از خاصترین انواع نان خانگی است که برای تهیه آن از روشهای مختلفی استفاده میشود. این غذا با کدو حلوایی یکی از محبوبترین روشهای پخت نان کدو حلوایی «نان خرفه گیلانی» است که برای تهیه آن علاوه بر کدو حلوایی از آرد برنج و گندم همراه با تخم شنبلیله استفاده میشود. در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله کوروش میتوانید با ۲ روش طرز تهیه نان کدو تنبل آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه نان کدو حلوایی
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
آرد گندم | ۲۵۰ گرم |
شیر | ۷۵ گرم |
دارچین | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پوره کدو حلوایی | ۷۵ گرم |
شکر | ۱۲ گرم |
نمک | ۲ گرم |
کره | ۱۸ گرم |
خمیر مایه فوری | ۳ گرم |
مدت زمان آمادهسازی مواد: ۶۰ دقیقه
مدت زمان پخت نان کدو حلوایی: ۳۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه نان کدو حلوایی پفدار
برای آموزش طرز تهیه نان پفدار و خوشمزه با کدو حلوایی مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول؛ خمیر نان کدو تنبل را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه نان کدو حلوایی باید در یک ظرف آرد، دارچین، شکر، نمک و خمیر مایه را ترکیب کنید و سپس شیر را اضافه کنید. مواد را با همزن مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. زمانی که مواد با هم مخلوط شدند، پوره کدو حلوایی را همراه با کره آب شده اضافه کنید و مواد را برای ۱۰ دقیقه هم بزنید تا خمیری لطیف درست شود. در این مرحله خمیر نان نباید به دست شما بچسبد.
میتوانید آرد، دارچین، شکر، شیر و کره را به صورت اینترنتی، حضوری و تلفنی از فروشگاههای افق کوروش تهیه کنید.
مرحله دوم؛ خمیر را استراحت دهید
در این مرحله از طرز تهیه نان کدو حلوایی باید میزان چسبندگی خمیر را بررسی کنید. اگر بعد از آماده شدن خمیر، خمیر هنوز به دست میچسبد، میتوانید کمی آرد به آن اضافه کنید. یک کاسه نسبتا بزرگ را چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید خمیر برای ۱ تا ۲ ساعت استراحت کند و حجم خمیر ۲ برابر شود.
مرحله سوم؛ خمیر نان کدو حلوایی را در قالب بریزید
در این مرحله از آموزش پخت نان کدو حلوایی باید یک قالب مناسب را چرب کنید یا سطح آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس خمیر را به هر شکلی که دوست دارید در قالب قرار دهید. کمی آرد روی خمیر بپاشید و یک پارچه روی آن بیندازید. ۴۵ دقیقه صبر کنید تا خمیر استراحت کند.
مرحله چهارم؛ نان کدو حلوایی را در فر بپزید
بعد از حدود ۱ ساعت فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و اجازه دهید تا برای ۱۰ دقیقه گرم شود. حالا قالب نان را برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید. بعد از این که نان به طور کامل پخت، آن را از فر خارج و صبر کنید تا خنک شود. سپس نان را از قالب خارج کنید و برش بزنید.
مواد لازم برای طرز تهیه نان کدو حلوایی گیلانی
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
تخم خرفه یا شنبلیله پودر شده | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک | نوک قاشق چایخوری |
پوره کدو حلوایی پخته | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
مخلوط آرد برنج و آرد گندم | ۷ لیوان فرانسوی دستهدار |
*به ازای هر لیوان آرد برنج باید از ۲ لیوان آرد گندم استفاده کنید.
مراحل طرز تهیه نان کدو حلوایی شمالی
نان کدو حلوایی محلی در شمال به روشی خاص تهیه میشود. در ادامه میتوانید با مراحل طرز تهیه نان کدو حلوایی شمالی یا نان خرفه شمالی آشنا شوید.
مرحله اول؛ خمیر نان کدو حلوایی را آماده کنید
در یک ظرف مخلوط آرد برنج و آرد گندم، تخم شنبلیله پودر شده، پوره کدو حلوایی، نمک، شکر و در صورت نیاز کمی آب را ترکیب کنید و خوب هم بزنید. خمیر را با دست ورز دهید تا کاملا یکدست شود.
در صورت تمایل آرد برنج را به روشهای اینترنتی، حضوری و تلفنی میتوانید از افق کوروش تهیه کنید.
مرحله دوم؛ خمیر را برای پخت آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه نان کدو حلوایی بدون فر باید بعد از این که خمیر نان خرفه آماده شد، آن را ۲ ساعت در محیط آشپزخانه قرار دهید و روی آن پارچه بیندازید تا استراحت کند.
مرحله سوم؛ نان کدو تنبل را بپزید
برای پخت نان کدو حلوایی باید خمیر را به گلولههای کوچک تقسیم کنید. بهترین روش پخت نان سنتی کدو حلوایی این است که آن را روی قابلمه سفالی یا گمج درست کنید. برای این کار باید قابلمه سفالی را برعکس روی گاز قرار دهید تا داغ شود. حالا باید خمیر را روی یک سینی به اندازه یک بشقاب پهن کنید.
خمیر را روی قابلمه سفالی داغ قرار دهید و سپس یک بشقاب یا درب قابلمه روی نان بگذارید تا نان شما بپزد. بعد از این که یک سمت نان کدو حلوایی پخت آن را برگردانید تا طرف دیگر نان هم بپزد. نان کدو حلوایی شمالی شما آماده است!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی کاکا با کدو حلوایی و بدون آن
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه نان کدو حلوایی
- برای تهیه نان کدو حلوایی پفدار باید از کره نرم شده استفاده کنید. برای این کار باید کره را از یک ساعت قبل از فریزر خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
- برای این که نان کدو حلوایی شما در فر بهتر پف کند، بهتر است آرد را ۳ بار الک و بعد با سایر مواد ترکیب کنید.
- اگر دوست دارید سطح نان کدو حلوایی شما طلایی رنگ شود، میتوانید بعد از این که نان پخت، برای ۳ تا ۴ دقیقه گریل یا حرارت بالای فر را روشن کنید.
- برای تهیه نان کدو حلوایی شمالی میتوانید از رومال زرده تخم و کمی شیر استفاده کنید.
- اگر دوست دارید نان کدو حلوایی مغزدار به روش اول درست کنید، میتوانید مقداری شکر، کره، دارچین و مغز گردو را ترکیب کنید و داخل خمیر نان قرار دهید.
- برای خوش عطر شدن نان کدو حلوایی پفدار میتوانید از مقداری پودر هل استفاده کنید.
- برای این که نان کدو حلوایی پفدار شما نرمتر شود، میتوانید موقع پخت آن در فر یک ظرف آب در فر قرار دهید.
- برای پخت نان خرفه گیلانی یا نان کدو حلوایی شمالی باید از قابلمه سفالی یا گلی استفاده کنید. اما اگر به قابلمه سفالی دسترسی ندارید، میتوانید این نان را در یک ماهیتابه نچسب نیز درست کنید.
- برای تهیه نان خرفه شمالی باید خمیر را به صورت نازک پهن کنید و بعد بپزید.
- در طرز تهیه نان کدو حلوایی میتوانید میزان شکر را بنا به سلیقه خودتان کم یا زیاد کنید.
- برای طعم دادن به نان کدو حلوایی پفدار میتوانید از انواع مغزها و دانههای خوراکی در نان استفاده کنید.
- زمانی که کدو را خرد میکنید، دانههای آن را خوب بشویید و در آبکش خشک کنید و بعد در ماهیتابه یا فر بو بدهید. میتوانید از این تخمههای مفید و خوشمزه برای مزهدار کردن نان کدو یا به صورت مغز تخمه استفاده کنید و لذت ببرید. در این صورت بعد از آماده شدن خمیر نان کمی روی آن مغز تخمه کدو بپاشید و بعد نان را بپزید.
- برای پهن کردن نان کدو شمالی حتما دست و سطح مورد نظر را آردپاشی کنید تا خمیر به دست یا سطح کار نچسبد.
سوالات متداول
چطور کدو حلوایی را برای تهیه نان بپزیم؟
برای تهیه نان کدو حلوایی باید کدوها را با پوست خرد کنید و در قابلمه بچینید. سپس مقدار کمی آب به آن اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا کدوها کاملا بپزند و نرم شوند. بعد از این که کدوها پختند، میتوانید با قاشق آنها را از پوست جدا و با چنگال له کنید.
اگر در طرز تهیه نان کدو حلوایی شمالی به ظرف سفالی دسترسی نداشتیم، چطور نان را بپزیم؟
اگر برای درست کردن نان کدو حلوایی شمالی به قابلمه سفالی دسترسی ندارید میتوانید یک قابلمه چدن را برعکس کنید و نان را روی آن درست کنید. به علاوه میتوانید این نان را به عنوان یک نان کدو حلوایی تابهای در ماهیتابه نیز درست کنید.
