طرز تهیه کیک ساده همراه نکات
برای داشتن یک کیک خوش عطر و خوش بافت و خوشمزه نیاز به امکانات زیادی ندارید و با مواد اولیه در دسترس و در کمترین زمان میتوانید در خانههای خود یک کیک ساده خوشمزه درست کنید.
با دستورالعمل ساده ای که در ادامه آموزش میدهیم به راحتی میتوانید برای عصرانه یا صبحانه و حتی مهمانیها و دورهمیهای خود کیک خوشمزه و ساده درست کنید و از آن لذت ببرید.
بهترین مزیت این دستورالعمل این است که با هر طعمی که دوست داشته باشید میتوانید آن را تهیه کنید. البته بدون افزودن هیج طعمدهنده دیگری نیز میتوانید به شکل کیک وانیلی از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه کیک خانگی
مواد لازم برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است برای مقادیر بیشتر میتوانید مقدار هر ماده اولیه را دو برابر کنید.
۵/۲ لیوان | آرد سفید قنادی |
۳ عدد | تخممرغ |
۱ لیوان | روغنمایع |
۱ لیوان | شیر |
۱ لیوان | شکر |
نوک قاشق چایخوری | وانیل |
۱ قاشق مرباخوری | بکینگپودر |
نوک قاشق چایخوری | نمک (برای تقویت طعم ها) |
در ادامه میتوانید از موز، گردو، کشمش و پودرکاکائو برای طعم دادن به کیک خود استفاده کنید.
و حالا میرسیم به طرز تهیه این کیک ساده خانگی با طعم بینظیر
مرحله اول: هماهنگ کردن دمای مواد اولیه
قبل از شروع کار پیشبند آشپزی خود را ببندید و برای داشتن کیکی با بافت یکدست تخممرغ و شیر را از یخچال خارج میکنیم تا به دمای محیط برسند و سرد بودن آنها باعث خراب شدن کیک نشود.
یک ساعت زمان مناسبی برای هماهنگی دمای آنها با محیط میباشد.
مرحله دوم: جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ
برای شروع کار از یک ظرف مناسب استفاده میکنیم و زرده تخممرغ ها را از سفیده آنها جدا میکنیم و داخل ظرف میریزیم. سپس شکر و وانیل را اضافه میکنیم و با استفاده از همزن برقی، مواد رو به مدت ۵ تا ۷ دقیقه هم میزنیم تا شکر حل شود و مواد به رنگ کرمی روشن دربیایند و به اصطلاح کشدار شوند.
مرحله سوم: هم زدن سفیده تخممرغ
سفیده تخممرغ هارا در ظرف دیگری ریخته و جداگانه با همزن برقی هم میزنیم. همزدن را انقدر ادامه میدهیم که سفیدهها به خوبی پف کنند و بافت خامهای شکل سفیدی پیدا کنند. در نهایت زمانی از همزدن آنها دست برمیداریم که با برعکس کردن ظرف سفیدهها حالت خودشان را حفظ کنند و نریزند. این کار باعث داشتن کیکی با پف زیاد خواهد شد.
مرحله چهارم: اضافه کردن شیر و روغن
به ظرف حاوی زرده تخممرغ ها برمیگردیم و ادامه کار را با اضافه کردن روغنمایع به پیش می بریم. کمی به هم میزنیم سپس شیر را در چند مرحله اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه هم میزنیم تا مواد یکدست شوند.
مرحله پنجم: الک کردن آرد
در این مرحله آرد سفید و بکینگپودر را در یک ظرف مناسب با یکدیگر مخلوط میکنیم و درون الک میریزیم و ۲ مرتبه الک میکنیم تا بافت آرد نرم شود. نمک را به آن اضافه میکنیم سپس ترکیب آرد و بکینگپودر را دوباره درون الک میریزیم.
مرحله ششم: ترکیب کردن آرد با مخلوط زرده تخممرغ
آرد الک شده و بکینگپودر را کم کم داخل ظرف حاوی تخممرغ میریزیم. به این صورت که مقداری آرد داخل ظرف الک میکنیم و بعد هم میزنیم سپس دوباره مقداری آرد میریزیم و هم میزنیم. این کار را تا جایی ادامه میدهیم که تمامی آردها را با مواد دیگر بهخوبی ترکیب کنیم. اضافه کردن کم کم آرد باعث میشود از گلوله شدن آن جلوگیری شود.
مرحله هفتم: اضافه کردن سفیده تخممرغ
وقت آن رسیده است که سفیده تخممرغ فرم گرفته را به مایه کیک اضافه کنیم. برای این کار باید سفیده تخممرغ را به آرامی و کم کم به مایه کیک اضافه کنیم و به صورت دورانی هم بزنیم. هم زدن مایه کیک را تا به دست آمدن یک بافت یکدست ادامه میدهیم.
در اینجا میتوانید هر ماده دیگری را که دوست دارید مثل برشهای موز، تکههای گردو و یا کشمش را به مواد کیک اضافه کنید.
مرحله هشتم: در قالب ریختن مایه کیک
در این مرحله قالب مناسبی که از قبل انتخاب کردهایم را با استفاده از مقدار کمی روغن مایع چرب میکنیم. توجه داشته باشید که تمامی قسمتهای کف و دیواره های قالب را به خوبی به روغن آغشته کنید تا بعدا به راحتی بتوانید کیک را از آن جدا کنید. حالا مایه کیک را در قالب میریزیم. بعد از ریختن مایه کیک در قالب آن را به صورت گهوارهای تکان میدهیم و برای از بین بردن هوای اضافی داخل مایه کیک قالب را چند بار به روی سطح میز میکوبیم. حالا قالب کیک آماده قرارگرفتن در فر میباشد.
مرحله نهم: پخت کیک
فر را روی دمای ۱۸۰ درجه قرار میدهیم و میگذاریم کاملا گرم شود. قالب کیک را در طبقه میانی فر قرار میدهیم و به مدت ۳۰ دقیقه به آن زمان میدهیم تا آماده شود. در این مدت به هیچ عنوان درب فر را باز نکنید.
حداقل پس از گذشت نیمساعت از زمان مقرر با استفاده از خلالدندان میتوانید میزان پخت کیک را تست کنید. برای این کار یک خلالدندان را در کیک فرو میبریم اگر مایه کیک به خلالدندان نچسبد یعنی کیک شما آماده شده است در غیر این صورت به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد.
برای پخت کیک با توستر آن را در دمای ۱۵۰ درجه تنظیم میکنیم و ۳۵ دقیقه زمان میدهیم تا به خوبی بپزد.
مرحله دهم: سرو کیک
وقتی کیک پخته شد آن را از فر خارج میکنیم و به آن مهلت میدهیم تا خنک شود سپس از قالب خارج میکنیم و تا سرد شدن کیک صبر میکنیم. وقتی کیک کاملا سرد شد میتوانیم آن را آماده سرو کنیم.
نکات لازم برای تهیه کیک ساده خانگی
- حتما دقت کنید که همهی مواد اولیه مصرفی باید دمای یکسانی داشته باشند. پس حتما تخممرغ و شیر و یا آرد ( اگر در یخچال نگه داری میکنید ) را از یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید.
- فراموش نکنید که الک کردن آرد از گلوله شدن آن در مایه کیک جلوگیری میکند و بافت نرم و لطیفی به کیک شما میدهد.
- به یاد داشته باشید نیم ساعت قبل از قرار دادن قالب در فر، آن را روشن و گرم کنید.
- به جای چرب کردن قالب میتوانید از کاغذ روغنی هم استفاده کنید.
چند ایده برای تزئین کیک ساده خانگی
* میتوانید پس از آماده شدن مایه کیک نیمی از آن را در ظرف جداگانهای ریخته و با مقدار مناسبی از پودر کاکائو مخلوط کنید. سپس هنگام ریختن مایه کیک در قالب ابتدا مایه وانیلی سپس مایه کاکائویی را بریزید و بدین تریب کیک دو رنگی خواهید داشت.
* پس از سرد شدن کیک میتوانید آن را به دو نیم تقسیم کنید و روی لایه زیرین خامه قنادی بمالید و برشهای موز و توتفرنگی بچینید و یا تکههای گردو بریزید، سپس لایه دوم را روی آن قرار دهید.
*میتوانید از قنادیها خامه قنادی که بافت مناسب خامهکشی دارد تهیه و استفاده نمایید.
* از داژهها و ترافلهای رنگی میتوانید برای تزئین کیک خود استفاده کنید.
سخن آخر
همانطور که قول داده بودیم با این روش پخت کیک میتوانید یک کیک خوش طعم برای مهمانیها و یا دورهمیهای دوستانه و خانوادگی خود تهیه کنید و در کنار عزیزانتان نوشجان کنید.