طرز تهیه کشک بادمجون مجلسی همراه نکات
کشک بادمجان یک پیشغذای ایرانی بسیار پرطرفدار است. حتی در خارج از کشور، این غذا بسیار محبوب است. ما نکات ریز و اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار میدهیم تا در مورد این غذای عالی اطلاعاتتان بیشتر شود.
کشک چیست
کشک فرآوردهای متشکل از شیر است که در اصل چوپانها آن را از دوغ جوشیده درست میکنند. کشک در آسیا اللخصوص در ایران، افغانستان، ترکیه و کشورهای دیگر ارزش بالایی دارد. کشک حاوی کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین است. در ۱۰۰ گرم از این ماده غذایی ۱۰۵ تا ۱۲۰ کیلو کالری انرژی وجود دارد. کشک مزه ترش و شور دارد. روستاییان ماست را در مشک میریزند و با تکان دادن کرهی آن را میگیرند. بعد از گرفتن کره چیزی که میماند دوغ است.
دوغ را در کیسهای ریخته آب آن را کاملا میگیرند. موادی که میماند مثل ماست چکیده است که به آن ” لچ ” گفته میشود. در مراغه، آذرشهر و عجبشیر هم ” جرتان ” میگویند. این مواد را اندازه گردو برداشته گرد کرده و خشک میکنند.
کشک بادمجان چیست
اگر در جایی از کشور جشنواره بادمجان برگزار شد تعجب نکنید. بادمجان یکی از محصولات کشاورزی استان سمنان است که حدودا ۳ سال جشنواره واگن به معنای بادمجان برگزار میکند. هدف این جشنواره، آشنایی مردم دنیا با غذاهایی که از بادمجان تهیه میشود است.
گفته میشود ریشه این میوه از هندوستان است اما امروزه در مناطق گرمسیر و خشک کشور ایران نیز کاشته میشود. غذای پر طرفداری که از بادمجان تهیه میشود، کشک بادمجان است. در این غذا از بادمجان، سیر، پیاز، کشک، و نعنا استفاده میشود و بسیار لذیذ است. دستورات متنوعی برای پخت کشک بادمجان آمده است که همه مشابه هم هستند فقط در بعضی موارد مواد ترکیبی آن فرق میکند.
طرز تهیه کشک بادمجان
برای تهیه کشک بادمجان ساده به ۴ عدد بادمجان متوسط، ۴ قاشق کشک غلیظ، ۱ عدد پیاز متوسط، و ۴ حبه سیر نیاز دارید. ابتدا پیشبند آشپزی خود را ببندید. بادمجانها را شسته و پوست آنها را بگیرید و در ظرف که مقداری نمک و آب ریختهاید بگذارید تا چند ساعتی بماند. این کار باعث میشود هنگام سرخ کردن روغن کمتری مصرف شود و رنگ و طعم بادمجان خوب شود.
بعد از چند ساعت بادمجانها را از آب نمک دربیاورید روی پارچه تمیزی بگذارید. روغن را در ماهیتابه داغ کنید و یکی یکی بادمجان ها را سرخ کرده کنار بگذارید سپس پیاز را خلالی و یکدست خورد کنید و سرخ کنید تا برشته شود. سپس سیر را اضافه کنید و بادمجانها را و نصف لیوان آب جوش بریزید و در ماهیتابه را بگذاری تا ۲۰ دقیقه مواد بپزد و جا بیفتد. شما میتوانید کمی از کشک را در آخر مرحله پخت به بادمجانها اضافه کنید تا مزهدار شوند و هنگام سرو کشک باقیمانده را در ظرف جدا کنار کشک بادمجان بگذارید تا هر کس به اندازه ذائقه خود استفاده کند. کمی نعنا خشک و گردو روی کشک بادمجان بریزید نوش جان.
طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی
برای تهیه کشک بادمجان مجلسی همیشه از بادمجانهای قلمی استفاده کنید چون دانه کمتری دارد و طعم آن بهتر است. مواد لازم:
- سیر ۴ حبه
- پیاز ۲عدد
- مغز گردو ۴ قاشق غذاخوری
- نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه به مقدار نیاز
- بادمجان قلمی ۶ عدد
- کشک ۴ قاشق غذاخوری
- عصاره گوشت ۱ عدد
- روغن به میزان لازم
ابتدا بادمجان را پوست گرفته در داخل آب نمک بگذارید تا تلخی آن گرفته شود و هنگام سرخ کردن روغن کمتری جذب کند. بعد از انجام این کار بادمجانها را از آب در بیاورید و آب اضافی آن را بگیرید و بعد با کمک قلمو کمی ماست روی آن بمالید، روغن را در ماهیتابه داغ کرده و بادمجانها را سرخ کنید. بعد از سرخ شدن، با دستگاه میکسر بادمجانها را کاملا میکس میکنیم تا یکدست شوند. در مرحله بعد سیر و پیاز را با روغن، نمک، زردچوبه و فلفل تفت میدهیم. و بادمجان پوره شده را اضافه میکنیم و هم میزنیم. بعد عصاره گوشت را با ۱ لیوان آب هم میزنیم تا کاملا باز شود. و روی مواد میریزیم در ظرف را میگذاریم شعله را متوسط میکنیم تا کاملا بپزد و مزهدار شود. در یک ظرف شیرجوش ۲ قاشق روغن میریزید و سیر خورد شده و نعناع خشک را میریزیم و تفت میدهیم. کمی از آن را به کشک بادمجان اضافه کنید و هم بزنید.
بعد کشک را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکست شود در ظرف را بگذارید تا غذا به روغن بیفتد و آب آن تبخیر شود. بعد از اینکه غذا جا افتاد آن را درون ظرف سر ریخته و روی آن را با سیر و نعنا داغ تزئین کنید و سرو کنید.
نکات مهم:
- اگر میخواهید کشک بادمجانتان خیلی رسمیتر شود و مهمانی خاصی دارید، کمی گوشت چرخ کرده که با پیاز تفت دادید را به آن اضافه کنید
- اگر نمیخواهید کشک بادمجانتان چرب باشد میتوانید بادمجانها را روی گاز کبابی کنید.
- از زعفران دم کرده برای تزئین میتوانید استفاده کنید.
طرز تهیه کیک کشک بادمجان
کیک کشک بادمجان علاوه بر طعم دلچسب ظاهری بسیار خیره کننده و زیبا دارد که امیدوارم با این دستور شما هم آن را تجربه کنید.
نان تست ۱ بسته، پیازداغ به میزان لازم، سیرداغ و نعناداغ به میزان لازم، کشک غلیظ و گردوی خورد شده نیز به مقدار لازم. برای تهیه کشک بادمجان: بادمجان ۴ عدد، پیاز داغ ۴ قاشق غذاخوری، نعنا داغ ۲ قاشق غذاخوری، کشک نصف پیمانه، سیر داغ نصف قاشق غذاخوری، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به میزان نیاز.
بادمجانها را شسته با چاقو یک شیار عمیق ایجاد کنید و روی گاز یا ذغال کبابی کنید، پوست آنها را گرفته و با گوشتکوب برقی آن را پوره کنید. حالا روغن را درماهیتابه بریزید و زردچوبه، کمی نمک، فلفل، پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و بادمجانها را درون روغن بریزید و تفت دهید بعد کشک را اضافه کنید، حرارت را کم کرده و ظرف درب را بگذارید تا کاملا جا بیفتد.
نان تست را روی تخته کار بگذارید و با چاقو ارهای اطراف آن را خیلی مرتب برش دهید و جدا کنید. کشک را بجوشانید بعد منتظر شوید سرد شود. در ظرف چهارگوش مربع یا مستطیل یک ردیف نان بچینید. بعد یک لایه از کشک بادمجان به قطر ۱ سانت روی نان بگذارید و سطح آن را صاف کنید. این مراحل را تا جایی که دوست دارید کیکتان ارتفاع داشته باشد انجام دهید.
بعد از اتمام این کار کشک غلیظ را اطراف و روی کیک بریزید و کاملا پوشش دهید و با لیسک کاملا صاف کنید. کیک شما آماده است. برای تزئین کیک کشک بادمجان از هر روشی که فکر میکنید جذاب است استفاده کنید نوش جان.
نکات مهم:
- برای تزئین روی غذا آن را به ۴ قسمت تقسیم کنید از پوست بادمجان به جای روبان استفاده کنید و در هر طرف گردو خورد شده، پیازداغ، نعنا داغ و خلال پسته استفاده کنید.
- درون مایع کیک زیاد کشک نریزید چون برای روی کیک زیاد استفاده میشود.
- برای تزئین اطراف و روی کیک با استفاده از ماسوله و کشک بسیار غلیظ شکوفه بزنید.
حرف آخر:
در این مقاله از فرمپوش مگ تاریخچه کشک و بادمجان و طرز تهیه انواع مختلفی از کشک بادمجان را برای شما توضیح دادیم. باید خاطرنشان کنیم که تزئین غذا هیچ تمامی ندارد و شما به دلخواه میتوانید روی آن را تزئین کنید.