طرز تهیه مسقطی شیرازی مخصوص با زعفران و نشاسته و طعم بی نظیر و ماندگاری بالا
طرز تهیه مسقطی شیرازی مخصوص با زعفران و نشاسته و طعم بی نظیر و ماندگاری بالا
آموزش درست کردن مسقطی خوشمزه سنتی در خانه با گلاب و نشاسته
مسقطی یکی از دسرها یا شیرینیهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که خواستگاهش به شیراز برمیگردد و به خاطر سادگی در نحوه درست کردن آن و مزه بسیار خاصی که دارد، معمولا درکنار چای خورده میشود و طرفداران زیادی دارد.
طرز تهیه مسقطی بسیار راحت است و نیاز به مهارت خاصی ندارد. با پیروی از دستور پخت و روند مخلوط کردن و هم زدن مواد اولیه این شیرینی خوشمزه و ساده، میتوانید به راحتی آن را در خانه درست کرده و از خوردنش لذت ببرید.
اگر برای چای خوردن در عصرهای دورهمی و خانوادگی به دنبال یک شیرینی سنتی مخصوص میگردید و میخواهید خودتان آن را درست کنید، با هستی همراه باشید تا نحوه درست کردن مسقطی شیرازی مخصوص به روش سنتی را به شما همراهان آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه مسقطی شیرازی ساده
مواد لازم برای 4 نفر | |
نشاسته گل | 1 پیمانه |
گلاب | 1 لیوان |
شکر | 3 پیمانه |
روغن | 1/3 پیمانه |
آب سرد | 6 لیوان |
زعفران | به میزان لازم |
آب لیمو ترش | 1 قاشق غذا خوری |
خلال بادم | به مقدار لازم |
طرز تهیه مسقطی خوشمزه و لذیذ
مرحله اول (حل کردن نشاسته در آب)
طرز تهیه مسقطی شیرازی رو با انتخاب یک کاسه مناسب شروع کنید و نشاسته گل را به همراه 2 پیمانه آب داخل کاسه بریزید و ابتدا صبر کنید تا نشاسته در آب حل شده و به عمل بیاید و سپس با استفاده از صافی، آن را صاف و یکدست کنید.
مرحله دوم (مخلوط کردن شکر و آب در قابلمه)
در این مرحله یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و حدود 4 پیمانه آب را به همراه شکر و آب لیمو ترش داخل آن بریزید. ابتدا مواد را هم بزنید تا جای امکان شکر حل شود و سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بزارید و هم بزنید تا شکر حل شود.
نکته: توجه داشته باشید که شکر باید بدون جوشیدن آب حل شود و شربت نباید بجوشد.
مرحله سوم (اضافه کردن نشاسته به شربت)
روند آماده سازی مواد اولیه مسقطی را با اضافه کردن نشاسته حل شده به شربتی که درست کردید ادامه داده و شروع کنید به هم زدن مواد. این مرحله بسیار مهم است و باید بی وقفه هم بزنید تا نشاسته بدون ته گرفتن شفاف شود.
مرحله چهارم (اضافه کردن زعفران، گلاب و روغن)
برای خوشرنگ شدن مسقطی، به مقدار دلخواه زعفران دم کنید. در ادامه پس از غلیظ شدن نشاسته، زعفران را به آن اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا غلیظتر شود و سپس روغن و گلاب را نیز اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید.
مرحله پنجم (مقدار هم زدن مواد برای به قوام رسیدن)
نحوه درست کردن مسقطی شیرازی به این صورت است که تا به قوام رسیدن این شیرینی سنتی ساده باید مواد را هم بزنید تا کاملا قوام پیدا کرده و غلیظ و یکدست شود.
مرحله ششم (اضافه کردن خلال بادام)
زمانی که مشخص میشود مسقطی به قوام مناسب رسیده، باید کف قابلمه مشخص باشد. در ادامه یک مقدار خلال بادام تفت داده شده را نیز به مواد بیفزایید و مخلوط کنید. در ادامه قالب مسقطی را آماده کنید.
مرحله هفتم (آماده سازی قالب)
این مرحله باید با استفاده از قلم مو یا هر روش دیگری قالب را چرب کرده و مسقطی را درون آن بریزید و داخل یحچال قرار دهید تا با دمای سرد به خوبی خودش را بگیرد و کاملا آماده شود.
مرحله هشتم (آماده شدن مسقطی)
مسقطی شیرازی مخصوص و سادهای که درست کردید دیگر آماده شده. در ادامه قالب را از یخچال بیرون بیاورید و به آرامی مسقطی را از قالب خارج کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید و نوش جان کنید.
نکات لازم برای تهیه مسقطی
- فراموش نکنید که نشاسته را با آب سرد مخلوط کرده و اجازه دهید تا خودش حل شود.
- برای درست کردن مسقطی از نشاسته پودری استفاده نکنید.
- این شیرینی را با حرارت بسیار ملایم درست کنید.
- در هنگام مخلوط کردن مواد مسقطی، باید بی وقفه آنها را هم بزنید تا نشاسته ته نگیرد.
سخن آخر
طرز پخت مسقطی شیرازی بسیار راحت است و شما را به دردسر نمیاندازد. فقط کافی است دستان قوی داشته باشید، زیرا باید به صورت مداوم مواد اولیه را هم بزنید تا مسقطی درست شود. بهتر است بدانید که در صورت نگه داری مناسب، این شیرینی سنتی را میتوانید تا 1 ماه در یخچال نگه داری کنید.
طرز تهیه مسقطی شیرازی مخصوص با زعفران و نشاسته و طعم بی نظیر و ماندگاری بالا
5
1