طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا مجلسی با طعم به یاد ماندنی + نکات مهم
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا مجلسی با طعم به یاد ماندنی + نکات مهم
آموزش درست کردن سبزی پلو با ماهی در خانه برای دو نفر به روش رستورانی
سبزی پلو با ماهی یکی از معروفترین غذاهای ایرانی است که برای شب عید یا مناسبات مهم پخته میشود. البته این غذا را همه میشناسند و نیاز به معرفی زیادی ندارد. اما روشهای مختلفی برای پخت این غذای اعیانی وجود دارد.
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی بسیار لذت بخش است و برای پخت این غذا، روشهای طبخ مختلفی وجود دارد. در صورتی که در آشپزی حرفهای نیستید، بهتر است دستور پخت را مرحله به مرحله دنبال کنید تا به طعم اصیل این غذا برسید.
در یکی دیگر از مطالب مجله آشپزی هستی با ما همراه باشید تا دستور پخت سبزی پلو با ماهی اصیل ایرانی به همراه ماهی قزل آلا را به شما همراهان گرامی آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه سبزی پلو با ماهی رستورانی
مواد لازم برای 2 نفر | |
ماهی قزل آلا | 2 عدد |
سبزی پلویی | 100 گرم |
برنج | 2 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
آب لیمو ترش | 2 قاشق غذا خوری |
زعرفان دم کرده | 1 الی 2 قاشق غذا خوری |
شوید خشک | 1/5 قاشق غذا خوری |
ادویه ماهی | 1 قاشق چای خوری |
نمک | به میزان لازم |
زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
روغن مایع برای سرخ کردن ماهی | به میزان لازم |
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی مخصوص و خوشمزه
نکات لازم قبل از شروع آشپزی: سبزی پلویی برای درست کردن سبزی پلو با ماهی اصیل ایرانی شامل: تره، شوید، شنبلیله، برگ سیر(تازه)، جعفری و گشنیز است. ترکیب طعم این سبزیها باهم، باعث میشود یک سبزی پلو حرفهای و بسیار خوشمزه درست کنید.
مرحله اول (خرد کردن پیاز و مخلوط کردن با مواد طعم دهنده)
طز پخت سبزی پلو با ماهی را با پوست گرفتن پیاز شروع کنید و یک کاسه مناسب را انتخاب کرده و پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و داخل کاسه بریزید. سپس به سراغ دیگر مواد طعم دهنده بروید و ادویه ماهی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز به پیاز اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید.
مرحله دوم (پاک کردن ماهی)
در ادامه سیر را رنده کرده و به همراه دیگر مواد در داخل کاسه مخلوط کنید تا عطر و طعم مواد با یکدیگر ترکیب شود. نوبت به پاک کردن ماهی میرسد و برای این کار، ماهی را به خوبی شسته و سپس، سر و دم آن را جدا کنید. پوست یا پولکهای آن را به خوبی بگیرید و ماهی را برای مزهدار شدن داخل کاسه حاوی مواد طعم دهنده قرار دهید.
مرحله سوم (قرار دادن ماهی مزه دار شده داخل یخچال)
برای درست کردن سبزی پلو با ماهی بسیار خوشمزه، مواد را با دست به خوبی روی ماهی ماساژ دهید تا طعم مواد به خورد ماهی برود و در ادامه، برای طعم گرفتن هرچه بیشتر ماهی، روی کاسه را با سلفون یا نایلون بپوشانید و به مدت 1/5 ساعت داخل یحچال قرار دهید تا دمای سرد باعث شود بافت گوشت ماهی مزهها را به خود جذب کند.
مرحل چهارم (خیساندن برنج)
برای پختن پلوی این غذای سنتی ایرانی، بهتر است برنج را بخیسانید که قبل از پختن آماده باشد. به همین منظور برنج را داخل کاسه مناسبی ریخته و تا جایی که روی آن را بپوشاند، آب ولرم اضافه کنید و یک مقدار کم نمک بریزید. سپس بهتر است به سراغ آماده کردن سبزی پلویی بروید، البته در صورتی که از قبل سبزی خرد شده در خانه ندارید.
مرحله پنجم (خرد کردن سبزی)
در ادامه به سراغ شستن و خرد کردن سبزیها بروید. (نوع سبزیها و مقدا آنها در بالا ذکر شده است) بهتر است سبزیها را بعد از شستن به خوبی آبکش کرده و سپس روی تخته آشپزخانه قرار دهید و به اندازهی، نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد کنید و کنار بزارید تا موقع استفاده از سبزیها برسد.
مرحله ششم (پختن برنج)
آماده سازی مواد اولیه سبزی پلو با ماهی را با انتخاب یک قابلمه مناسب برای پخت برنج ادامه دهید. قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشته و تا جایی که روی برنج را بپوشاند از آب پر کنید. اجازه دهید آب به نقطه جوش برسد و سپس، برنج خیسانده شده را آبکش کرده و داخل قابلمه بریزید. یک قاشق غذا خوری نمک و یک قاشق روغن مایع بریزد و یک مقدار برنج را هم بزنید.
مرحله هفتم (آبکش کردن برنج و مخلوط کردن با سبزی)
مدت زمان لازم برای پخت برنج به صورت اصولی 7 تا 10 دقیقه است. برای تست پخته شدن، یک دانه برنج را با دندان فشار دهید، در صورتی که بیرون دانه نرم و داخلش سفت بود، یعنی برنج پخته شده و بلافاصله برنج را آبکش کرده و روی آن، آب ولرم بریزد تا خمیر نشود. نصف سبزی پلویی را با برنج مخلوط کنید.
مرحله هشتم (نحوه ترکیب برنج و سبزی پلویی برای دم کشیدن)
نوبت به دم گذاشتن برنج میرسد، برای این کار یک قابلمه مناسب برای پخت سبزی پلو انتخاب کرده و روی حرارت ملایم بزارید، کف قابلمه را با روغن چرب کنید و در صورت تمایل، از نان یا سیبزمینی حلقهای شده برای ته دیگ استفاده کنید. به صورت لایه لایه ابتدا یک مقدار از مخلوط برنج و سبزی بریزید، سپس مقدار کمی از سبزی باقی مانده و شوید اضافه کنید و دوباره مخلوط برنج و سبزی اضافه کنید.
مرحله نهم (خارج کردن ماهی از یخچال)
برای دم کشیدن هرچه بهتر سبزی پلو، با استفاده از دسته کفگیر، یک حفره وسط برنج ایجاد کنید. در ادام یک قاشق زعفران دم کرده روی برنج ریخته و درب قابلمه را با دم کنی بگذارید تا به مدت 50 دقیقه برنج دم کشیده و آماده شود. ماهی مزهدار شده را از یحچال خارج کنید و یک تابه مناسب سرخ کردن ماهی انتخاب کنید.
مرحله دهم (سرخ کردن ماهی)
تابه را روی حرارت متوسط روبه پایین قرار دهید و به اندازه لازم روغن بریزید تا داغ شود. سپس تمام مواد طعم دهنده را از ماهی جدا کرده و شروع به سرخ کردن ماهی کنید. بهتر است به یک اندازه هر دو طرف ماهی را به خوبی سرخ کنید و در آخر، پس از آماده شدن ماهی، یک قاشق زعفران دم کرده روی آن بریزید.
مرحله یازدهم (آماده شدن غذا)
در این مرحله سبزی پلو آماده شده است و در ابتدا، درب قابلمه را باز کنید تا بخار اضافی خارج شود. سپس با کفگیر برنج و سبزی را به خوبی مخلوط کرده و داخل دیس مناسب بکشید و به همراه ماهی سرخ شده نوش جان کنید. اینم از آموزش درست کردن سبزی پلو با ماهی خوشمزه ایرانی با طعم بسیار دلچسب و فراموش نشدنی.
نکات لازم برای تهیه سبزی پلو با ماهی
- برای راحتی در هنگام طبخ این غذا، بهتر است برنج را قبل از شروع آشپزی بخیسانید.
- سبزیهای پلویی را نیز از قبل خرد کنید تا هنگام پخت غذا دچار دردسر نشوید.
- مواد طعم دهنده را به خوبی بر روی بافت ماهی ماساژ دهید.
- برای طعم گرفتن هرچه بهتر، با چاقو روی ماهی شیار ایجاد کنید.
- فراموش نکنید که هنگام دم گذاشتن برنج، سبزی و شوید را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
سخن آخر
در این مطلب دستور پخت سبزی پلو با ماهی را برای شما عزیزان شرح دادیم. طبخ این غذای بسیار خوشمزه به ضرافت و سلیقه نیاز دارد. بهتر است برای درست کردن ماهی با سبزی پلو صبر و حوصله داشته باشید تا بهترین طعم اصیل این غذای سنتی را به دست بیاورید. از این که ما را همراهی میکنید ممنونیم.
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا مجلسی با طعم به یاد ماندنی + نکات مهم
5
1