طرز تهیه خورش ماست اصفهانی به روش سنتی + نکات لازم
طرز تهیه خورش ماست اصفهانی به روش سنتی + نکات لازم
آموزش درست کردن خورش ماست برای 4 نفر
خورشت ماست یکی از غذاهای سنتی و متعلق به استان اصفهان است. اما بهتر است بدانید این خورش با دیگر خورشها متفاوت است. شاید تنها خورشتی که به عنوان دسر و میان وعده خورده میشود این خوراک سنتی لذیذ است که بافت و طعم خاص و متفاوتی دارد.
طرز تهیه خورش ماست بسیار راحت است، اما نیار به دانستن نکاتی دارد تا بتوانید این غذای سنتی را با بهترین طعم و کیفیت لازم تهیه کنید تا در آخر به طعم اصیل و خوشمزهای که دارد برسید. البته کافی است تا این دستور پخت را مرحله به مرحله دنبال کنید.
برای درست کردن یک دسر سنتی بسیار خوشمزه و خیلی مقوی با مجله آشپزی هستی همراه باشید تا نحوه درست کردن خورش ماست مخصوص اصفهانی با گوشت گردن را به شما همراهان گرامی آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورشت ماست اصفهانی
مواد لازم برای 4 نفر | |
گوشت گردن گوسفند | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
ماست چکیده | 2/5 لیوان |
شکر | 1 لیوان |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
چوب دارچین | 1 تکه |
زردچوبه | یک قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | ½ قاشق چای خوری |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
زرشک | به میزان لازم |
خلال پسته | به میزان لازم |
طرز تهیه خورشت ماست لذیذ و مقوی به روش سنتی
مرحله اول (تفت دادن پیاز)
طرز تهیه خورشت ماست اصفهانی را با خرد کردن پیاز به صورت نگینی شروع کرده و یک قابلمه مناسب روی حرارت متوسط بزارید، روغن اضافه کنید و پس از داغ شدن، پیازها را داخل قابلمه ریخته و تفت دهید.
مرحله دوم (اضافه کردن ادویه و گوشت)
فقط کافی است یک مقدار پیازها سبک شوند و در ادامه زردچوبه و چوب دارچین را نیز اضافه کرده و هم بزنید، قبل از این که پیاز طلایی شود، گوشت را اضافه کرده و فلفل سیاه نیز بریزید.
مرحله سوم (اضافه کردن آب برای پختن گوشت)
نحوه آماده سازی مواد اولیه خورش ماست رو با اضافه کردن آب، تا جایی که روی گوشت را بپوشاند ادامه دهید. در ادامه اجازه دهید تا به مدت 3 ساعت به خوبی پخته شود و سپس استخوانها را جدا کرده و گوشت گردن را داخل یک ظرف بریزید.
مرحله چهارم (کوبیدن گوشت برای کشدار شدن غذا)
ابتدا شروع کنید به کوبیدن گوشت تا جایی که خشک شود، در ادامه یک مقدار کم آب گوشت اضافه کنید و تا جایی به کوبیدن ادامه دهید تا گوشت سفید شود و بعد یک عدد زرده تخم مرغ نیز اضافه کرده و به کوبیدن مواد ادامه دهید تا یکدست شوند.
مرحله پنجم (مخلوط کردن ماست و شکر)
این مرحله یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و ماست و شکر را داخل بریزید و روی حرارت خیلی کم قرار دهید تا بدون جوشیدن ماست، شکر حل شود و سپس با گوش مخلوط کرده و به کوبیدن مواد ادامه دهید تا کاملا کشدار شود.
مرحله ششم (اضافه کردن زعفران)
برای خوش رنگ شدن و داشتن طعم مخصوص خورش ماست، زعفران را پس از اضافه کردن ماست و شکر داخل قابلمه بریزید و مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
مرحله هفتم (پختن خورش)
بهتر است بلافاصله مواد را داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. به مدت 15 دقیقه مواد را هم بزنید تا هم زرده تخم مرغ پخته شود و هم این که مواد با حرارت به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.
مرحله هشتم (آماده شدن غذا)
وقتش رسیده که خورشت ماست آماده شده را درون ظرف مناسب ریخته و به مدت 1 ساعت داخل یخچال بزارید تا سرد شود. در آخر با خلال پسته و زرشک تزیین کرده و نوش جان کنید.
نکات تکمیلی لازم برای تهیه خورش ماست اصفهانی
- برای درست کردن این غذا نیاز ندارید گوشت را زیاد تفت بدهید، فقط کافی است اجازه دهید با آب بجوشد.
- مهم ترین کاری که باعث میشود این غذا خوشمزه و کشدار شود، کوبیدن گوشت است.
- هنگام مخلوط کردن ماست و شکر، نباید ماست زیاد از حد قل بخورد.
- در آخر بهتر است این خورش را حدود 1 الی 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
- مقدار شکر را با توجه به سلیقه و ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
سخن آخر
در یکی دیگر از مطالب آشپزی هستی دستور پخت یکی از خوشمزهترین خورشهای سنتی را برایتان آماده کردیم. این خورش که با ماست تهیه میشود معمولا به عنوان دسر مورد استفاده قرار میگیرد، اما به خاطر داشتن ارزش غذایی بالا، میتوانید آن را برای وعدههای اصلی نیز تهیه کنید.
طرز تهیه خورش ماست اصفهانی به روش سنتی + نکات لازم
5
1