طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی
خورشت کرفس یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که در بسیاری از مجالس و مهمانیها، به عنوان غذایی خوشمزه و لذیذ سرو میشود. دستور پخت خورش کرفس به روشهای متفاوتی تهیه و پخت میشود.
از آنجایی که این خورش معمولا با قورمهسبزی خیلی مقایسه میشود، به اندازه قورمهسبزی موردپسند نیست و بیشتر افراد ترجیح میدهند به جای خورش کرفس، همان قورمهسبزی را میل کنند. کرفس خواص بسیار زیادی دارد و استفاده از آن به عنوان یک وعده غذایی خیلی مفید است، پس حتما سعی کنید یک بار با این روشی که توضیح میدهیم غذا را درست کنید و از عطر و طعم آن لذت ببرید.
مواد اولیه برای پخت خورش کرفس
برای تهیه خورشت کرفس مجلسی خوشمزه به مواد زیر نیاز داریم:
گوشت (بهتر است گوسفندی باشد) | ۵۰۰ گرم |
کرفس | یک بوته |
نعنا پاک شده | ۴۰ گرم |
جعفری پاک شده | ۱۰۰ کرم |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
روغن | به مقدار موردنیاز |
نمک، زردچوبه، فلفل | به مقدار دلخواه |
آبغوره یا آبلیمو | نصف پیمانه |
سیر | یک حبه |
رب گوجه فرنگی (دلخواه) | یک قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی (دلخواه) | ۲ یا ۳ عدد |
زعفران دم کرده (دلخواه) | ۳ قاشق غذاخوری |
مرحله ۱
برای تهیه خورش کرفس خوشمزه، ابتدا باید پیاز را نگینی خورد کنید یا رنده کنید و داخل یک ظرف مناسب قرار دهید. زیر گاز را روشن کنید و اجازه دهید ابتدا آب پیاز کشیده شود، سپس داخل ظرف را به مقدار کافی روغن بریزید و آن را تفت دهید.
مرحله ۲
بعد از اینکه پیاز کاملا تفت داده شد و حالت طلایی رنگ به خود گرفت، باید فلفل سیاه و زردچوبه را هم اضافه کنید و دو دقیقه دیگر به همراه پیاز آن را تفت بدهید.
مرحله ۳
در این مرحله گوشت خورشتی را بشورید و به صورت قورمهای آن را قطعه قطعه کنید. اگر برای تهیه خورش کرفس با گوشت، از گوشت گوسفندی استفاده میکنید، حتما تکههای گوشت را کمی درشتتر خورد کنید؛ زیرا گوشت گوسفندی بعد از اینکه پخته میشود حالت جمعتری به خود میگیرد.
مرحله ۴
پس از شستن گوشت و آماده شدن پیازها حالا باید گوشت را به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه سرخ کنید تا رنگ گوشت کامل عوض شود. در این مرحله که گوشت پخته شد، بعضیها یک قاشق رب گوجه را هم به گوشت اضافه میکنند، اما اضافه کردن رب گوجه به این خورش، جزو کارهای رایج نیست و کاملا سلیقهای است.
مرحله ۵
نکته مهمی که درمورد رب گوجه وجود دارد این است که باید به خوبی تفت داده شود، در غیر این صورت تاثیر بدی روی عطر و طعم غذا میگذارد. بنابراین اگر رب گوجه را به خورش کرفس اضافه کردید حتما آن را خوب سرخ کنید تا بوی خامی آن گرفته شود. البته مراقب باشید که زیاد سرخ نشود چون سیاه میشود و باز هم روی طعم غذا تاثیر منفی میگذارد.
مرحله ۶
در ادامه طرز تهیه خورش کرفس غلیظ، باید ۲ لیوان آب جوش را اضافه کنید و منتظر بمانید تا بجوشد. اگر از گوشت گوسفندی استفاده میکنید، هنگام جوشیدن حتما کفهای روی قابلمه را بردارید.
مرحله ۷
درنهایت در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید که گوشت پخته شود. سپس ساقه کرفس را خرد کنید و در تابهای به صورت جداگانه کامل سرخ کنید. پس از آن سبزیهای خرد شده را سرخ کنید. مقدار سرخ شدن سبزیها سلیقهای است، اگر دوست دارید میتوانید کمی بیشتر آن را سرخ کنید تا تیره شود.
مرحله ۸
وقتی سبزیها کاملا سرخ شدند، آنها را کنار بگذارید. پس از گذشت یک ساعت از پخته شدن گوشت، سبزیهای سرخ شده را به گوشت اضافه کنید.
مرحله ۹
در این مرحله باید ۳۰ دقیقه دیگر زمان بدهید تا گوشت همراه سبزیها بپزد. حالا پس از ۳۰ دقیقه، ساقههای کرفس که از قبل سرخ کردیم را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دیگر روی شعله ملایم بپزد تا روغن بندازد و حسابی جا بیفتد.
لازم به ذکر است که خورش کرفس، لیمو عمانی ندارد ولی در صورت تمایل میتوانید آن را اضافه کنید. به ازای هرنفر میتوانید یک عدد لیمو عمانی اضافه کنید، اما حتما تخمهای داخل لیمو را جدا کنید و در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش آن را اضافه کنید.
مرحله ۱۰
در ۱۰ دقیقه آخر آماده شدن خورش، زمان آن رسیده که نمک را به همراه نیم پیمانه آبلیمو یا آبغوره به غذا اضافه کنید. یک راز خوشمزگی خورشت کرفس، اضافه کردن آبلیمو و آبغوره در پایان پخته شدن غذا و پس از به جوش آمدن خورش است. درنهایت وقتی که آب خورش کم شد، آن را داخل ظرف مناسب بریزید و با برنج میل کنید.
تهیه خورشت کرفس با مرغ
در تهیه خورشت کرفس، استفاده از مرغ یا گوشت برای درست کردن آن اختیاری است و میتوانید از هرکدام که خواستید استفاده کنید. احتمال دارد برخی افراد به هر دلیلی در دوره پرهیز باشند و نتوانند در رژیم غذایی خود از گوشت قرمز استفاده کنند.
طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ دقیقا با روش خورش کرفس با گوشت تهیه میشود، با این تفاوت که به جای گوشت گوسفندی از ۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم گوشت مرغ باید استفاده کرد. ضمنا پختن خورشت کرفس با مرغ زودتر آماده میشود و برای روزهایی که وقت کمتری دارید گزینه مناسبتری است و در زمان صرفهجویی میشود.
نکات لعابدار شدن و خوشمزه تر شدن خورشت کرفس
لعابدار شدن خورشت کرفس، نیازمند رعایت یکسری نکات است. در ادامه رازهای خوشمزه شدن خورشت کرفس را نام میبریم:
- اضافه کردن بیش از حد آب به خورشت باعث میشود که به اندازه کافی لعاب نداشته باشد.
- هرچقدر که پروسه پخت خورشت کرفس با شعله کم و ملایمت پیش برود، خورشت شما غلیظتر و خوشطعمتر خواهد شد.
- تفت دادن سبزی خورشت کرفس با حرارت ملایم و روغن، باعث لعاب دادن به خورشت میشود.
- برای بهتر شدن رنگ و طعم خورش کرفس، یک قاشق رب گوجه به گوشت یا مرغ اضافه کنید و خوب تفت بدهید.
- گوشت گوسفندی که استخوان داشته باشد، لعاب بیشتری به خورش کرفس میدهد.
- استفاده از یک قاشق آرد به خورشت لعاب میدهد. آن را به صورت جدا تفت دهید تا از حالت خامی دربیاید، سپس به خورشت اضافه کنید.
نتیجه گیری
همانطور که گفتیم، خورشت کرفس یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که عطر و طعم بینظیری دارد. در این مقاله طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت و مرغ را بهطور کامل و ذکر تمام نکات توضیح دادیم. برای خوشمزهتر شدن و لعابدار شدن خورشت کرفس باید یک سری نکات را که گفتیم حتما رعایت کنید.
نکته پایانی و بسیار مهم درمورد طرز تهیه خورشت کرفس این است که باید برای خوشطعم شدن یک غذا، به آن عشق بدهید و با علاقه آشپزی کنید. این صبر، حوصله و علاقه شماست که باعث میشود درنهایت یک غذای لذیذ و دلچسب داشته باشید.