طرز تهیه بامیه عربی دراز و بزرگ به روش بازاری مرحله به مرحله

0 30


پروموشن نیمه دوم اسفند افق کوروش
پروموشن نیمه دوم اسفند افق کوروش

بامیه عربی که برخی آن را به عنوان بامیه بزرگ یا بامیه دراز نیز می‌شناسند، یکی از محبوب‌ترین انواع زولبیا بامیه است که بیشتر در کشورهای عربی و برخی از شهرهای جنوب کشور طبخ می‌شود. در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله کوروش می‌توانید با طرز تهیه بامیه عربی و همه فوت و فن‌های درست کردن این بامیه خوشمزه آشنا شوید.


مواد لازم برای تهیه بامیه عربی

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
آرد شیرینی پزی  ۲ و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دار
تخم مرغ ۲ عدد
کره ۳ قاشق غذاخوری
ماست چکیده ۳ قاشق غذاخوری
زعفران (دم کرده غلیظ) ۱ قاشق غذاخوری
هل (پودر شده) نوک قاشق چای‌خوری
شکر ۱ قاشق چای‌خوری
دارچین ۱/۴ قاشق چای‌خوری
آب ولرم نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
خمیر مایه فوری ۲ قاشق چای‌خوری
وانیل نصف قاشق چای‌خوری

 

مواد لازم برای تهیه شربت بامیه عربی

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
شکر ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گلاب ۲ قاشق چای‌خوری
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
آب ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گلوکز مایع ۱ قاشق غذاخوری
پسته (پودر شده) برای تزیین

 

مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۲۰ دقیقه
مدت زمان پخت بامیه عربی: ۱۵ دقیقه

مراحل طرز تهیه بامیه عربی

مراحل طرز تهیه بامیه عربی
برای تهیه این بامیه دراز و بزرگ باید کره، ماست و تخم مرغ را از یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا هم‌دمای محیط شوند.

مرحله اول؛ شربت بامیه را آماده کنید

در اولین مرحله برای درست کردن شربت بار بامیه، شکر را با آب ترکیب کنید و در قابلمه بریزید. شعله گاز را روشن کنید و اجازه دهید ترکیب آب و شکر شروع به جوشیدن کند، در تمام مدت جوشیدن شربت بار نباید حرارت را کم کنید، چون کم کردن حرارت باعث می‌شود دانه‌های شکر حرکت نکنند و فقط ته ظرف بمانند و آب شربت بخار شود.

در این مرحله نیازی به هم زدن آب و شکر نیست و باید حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا شربت کمی غلیظ شود، سپس گلاب، آبلیمو و گلوکز را اضافه کنید. ۵ دقیقه دیگر صبر کنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید. برای تست قوام شربت حتما از قاشق چوبی استفاده کنید. اجازه دهید شربت هم دمای محیط شود.

می‌توانید شکر، آبلیمو و گلاب را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه‌های افق کوروش خریداری کنید.

مرحله دوم؛ خمیر مایه را با آب و شکر مخلوط کنید

در این مرحله از طرز تهیه بامیه عربی بزرگ باید شکر را با آب ولرم ترکیب کنید و خوب هم بزنید. سپس پودر خمیر مایه فوری را اضافه کنید و این ترکیب را برای ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار دهید تا خمیر مایه پف کند و به اصلاح به عمل بیاید.

مرحله سوم؛ کره، ماست و ادویه‌ها را با هم ترکیب کنید

در یک ظرف بزرگ ماست چکیده و کره ذوب شده را با پودر هل، پودر دارچین و ترکیب خمیر مایه مخلوط کنید و خوب هم بزنید.

شما می‌توانید ماست، کره، هل، دارچین را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه‌های افق کوروش خریداری کنید.

مرحله چهارم؛ آرد را به سایر مواد اضافه کنید

آرد قنادی (شیرینی پزی) را در چند مرحله به مواد بامیه اضافه کنید و مواد را با دست هم بزنید و این کار را تا جایی که خمیر به دست نچسبد، ادامه دهید. بعد از این که خمیر آماده شد، آن را برای ۵ دقیقه ورز دهید.

شما می‌توانید آرد را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه‌های افق کوروش خریداری کنید.

مرحله پنجم؛ خمیر بامیه را استراحت دهید

خمیر را در یک کاسه بزرگ قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید و یک پارچه روی آن بیندازید. حالا ظرف را برای ۱ تا ۲ ساعت در یک فضای گرم قرار دهید تا حجم خمیر ۲ برابر شود. بعد از ۲ ساعت باید خمیر را برای چند دقیقه ورز دهید تا پف اضافه آن از بین برود.

مرحله ششم؛ تخم مرغ‌ها را به خمیر اضافه کنید

حالا نوبت اضافه کردن تخم مرغ‌ها به خمیر بامیه است. ابتدا یکی از تخم مرغ‌ها را به خمیر اضافه کنید و با همزن خمیر را مخلوط کنید. زمانی که خمیر با تخم مرغ ترکیب شد، تخم مرغ بعدی را اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. در این مرحله وانیل را هم اضافه کنید و دوباره خمیر را هم بزنید.

شما می‌توانید تخم مرغ را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه‌های افق کوروش خریداری کنید.

مرحله هفتم؛ بامیه‌ عربی را در روغن سرخ کنید

بامیه‌ عربی را در روغن سرخ کنید
در این مرحله خمیر شما باید لطیف و چسبناک باشد. خمیر را در قیف ماسوره دار بریزید. سپس یک تابه روی حرارت قرار دهید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید. برای درست کردن بامیه روغن نباید گرم باشد. سپس قیف را فشار دهید تا خمیر از آن خارج شود.

حالا خمیر را با قیچی که تیغه‌های آن را با روغن چرب کرده‌اید ببرید و قسمت‌های دیگر خمیر را نیز به همین شکل در روغن بریزید. سپس شعله گاز را روشن کنید و صبر کنید تا بامیه‌ها کاملا سرخ و خشک شوند. بامیه نباید بعد از سرخ کردن نرم باشد چون در شربت خمیر می‌شود.

می‌توانید روغن سرخ کردنی را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه‌های افق کوروش خریداری کنید.

مرحله هشتم؛ بامیه‌ها را از روغن خارج کنید

اجازه دهید بامیه‌ها در روغن سرخ شوند و رنگ آن‌ها طلایی شود سپس آن‌ها را از روغن خارج کنید و برای ۱ دقیقه روی دستمال حوله‌ای یا دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافه‌شان خارج شود.

مرحله نهم؛ بامیه‌ عربی را در شربت قرار دهید

حالا باید بامیه‌ها را بلافاصله در شربت خنک شده در دمای محیط قرار دهید و بعد از چند دقیقه آن‌ها را روی توری بگذارید تا شربت اضافه‌شان خارج شود. در انتها مقداری پودر پسته روی بامیه‌ها بریزید و آن‌ها را در ظرف مورد نظرتان بچینید. یادتان باشد اگر شربت بار بامیه هم دمای محیط باشد کمتر جذب بامیه می‌شود و اگر ولرم (داغ نباشد و دست نسوزد) باشد بیشتر جذب بامیه می‌شود؛ این به سلیقه شما بستگی دارد.

می‌توانید پسته را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه‌های افق کوروش خریداری کنید.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه بامیه عربی بزرگ

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه بامیه عربی

  • زمانی که بامیه‌ها را در شربت قرار می‌دهید، دمای شربت باید ولرم رو به گرم باشد تا بیشتر جذب بامیه شود. اگر بامیه را خشک‌تر دوست دارید شربت خنک و هم‌دمای محیط باشد.
  • برای سرخ کردن بامیه‌ها مقدار روغن باید به اندازه‌ای باشد که بامیه کاملا در روغن شناور شود و خوب سرخ شود.
  • برای تزیین بامیه عربی می‌توانید از مقداری شکلات آب شده یا پودر قند (طرز تهیه پودر قند) استفاده کنید.
  • برای تهیه شربت بار یا شهد بامیه می‌توانید به جای آبلیمو از جوهر لیمو نیز استفاده کنید.
  • اگر به ماسوره دسترسی ندارید می‌توانید از قیف بدون ماسوره نیز برای تهیه بامیه عربی استفاده کنید.
  • بعد از سرخ کردن بامیه‌ها باید تا زمانی که داغ هستند، آن‌ها را در شربت بار قرار دهید.
  • برای تزیین بامیه عربی می‌توانید از پودر گل محمدی یا پودر نارگیل استفاده کنید.
  • استفاده از زعفران برای تهیه بامیه عربی اختیاری است، اما زعفران هم طعم و هم رنگ بهتری به بامیه‌ها می‌بخشد.
  • برای گرفتن بوی تخم مرغ در بامیه عربی حتما از مقداری وانیل استفاده کنید.
  • بامیه عربی مثل بامیه ایرانی شیاردار نیست و به صورت ساده درست می‌شود. اگر دوست دارید بامیه شما شیاردار شود، باید بعد از اضافه کردن تخم مرغ به خمیر، مقداری آرد به آن اضافه کنید تا خمیر شما سفت‌تر شود و سپس از ماسوره برای ریختن خمیر در روغن استفاده کنید.
  • اگر زمان کافی برای تهیه شربت بار ندارید می‌توانید مقداری عسل را با آب رقیق کنید و بامیه‌ها را در آن قرار دهید تا شیرین شوند.
  • بامیه عربی باید در اندازه بزرگ و دراز درست شود، بنابراین برای سرخ کردن آن از یک ماهیتابه بزرگ استفاده کنید تا فضای کافی برای سرخ کردن بامیه داشته باشد.
  • برای این که بامیه عربی شما تردتر شود، می‌توانید ۱ قاشق از مقدار آرد کم کنید و ۱ قاشق پودر نشاسته به آن اضافه کنید.
  • در صورتی که خمیر بامیه بیش از حد سفت شده و از قیف خارج نمی‌شود، می‌توانید یک عدد تخم مرغ را بزنید و بعد ۱ قاشق از آن را با خمیر ترکیب کنید تا رقیق‌تر شود.
  • به منظور درست کردن بامیه بزرگ خانگی بدون قیف می‌توانید از پلاستیک فریزر به جای قیف استفاده کنید یا خمیر را با دست حالت دهید و در روغن بریزید.
  • برای سرخ کردن بامیه دمای روغن باید ابتدا سرد باشد. بعد از خارج کردن پایه‌های سری اول کمی صبر کنید تا دمای روغن خنک شود و بعد بقیه بامیه‌ها را درست کنید.
  • برای تهیه بامیه عربی گرد باید بامیه را به صورت گرد در ماهیتابه بریزید و سرخ کنید.
  • گلوکز در شربت بامیه موجب براق شدن شربت و قوام آن می‌شود و بامیه‌ها مثل بامیه بازاری براق می‌شوند. در صورتی که به آن دسترسی ندارید می‌توانید شربت را بدون گلوکز نیز آماده کنید.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن بامیه عربی

فوت و فن‌های خوشمزه شدن بامیه عربی
چرا بامیه عربی نرم میشه؟

اگر برای تهیه این بامیه از شربت رقیق یا تخم مرغ زیاد استفاده کنید، بامیه شما نرم می‌شود.

چه کار کنیم بامیه عربی ترد بشه؟

برای ترد شدن بامیه عربی می‌توانید ۱ قاشق از آرد را کم کنید و به جای آن از پودر نشاسته استفاده کنید یا بامیه‌ها را برای مدت زمان بیشتری سرخ کنید.

چرا بامیه شکرک می‌زند؟

در صورتی که برای تهیه شربت بامیه از آبلیمو یا جوهر لیمو استفاده نکنید و شربت را کم یا بیش از حد بجوشانید، ممکن است شکرک بزند. شربت باید در نهایت باید وقتی بین دو انگشت تست می‌شود چسبناک باشد.

 

کالابرگ الکترونیک

Leave A Reply

Your email address will not be published.