كيك اسفنجي

یکشنبه, خرداد 21, 1391 07:57:00 ب.ظ
به این محتوا رای بدهید 25 رای

كيك اسفنجي را با هر نوع قالبي مي‌توان تهيه كرد. البته اگر قالب گرد، مربع يا مستطيل باشد تزيين كيك راحت‌تر انجام مي‌شود، در حالي كه تزيين كيك به اشكال گل، قلب و قالب‌هاي فانتزي ديگر تجربه بيشتري مي‌طلبد. ابتدا گنجايش قالب مورد نظرتان را با ليوان آب اندازه‌گيري كنيد. با اين كار خواهيد دانست كيك اسفنجي را با چند عدد تخم‌مرغ بايد تهيه كرد. قالب گرد به قطر 25 سانتيمتر و ارتفاع 6 سانتيمتر براي 12 تا 15 نفر مناسب است. 2 عدد كيك اسفنجي 3 تخم‌مرغي، يكي ساده و ديگري كاكائويي يا رنگي تهيه كنيد. در اين صورت كيك شما سه طبقه خواهد شد و يك طبقه از كيك اضافه خواهد ماند. لايه سفيد ـ لايه كاكائويي ـ لايه سفيد كه يك لايه كاكائويي اضافه مي‌ماند.قالب گرد به قطر 30 سانتيمتر و ارتفاع 6 سانتيمتر، 2 عدد كيك اسفنجي 4 تخم‌مرغي، يكي ساده و ديگري رنگي كه يك طبقه اضافه خواهد ماند. قالب مربع به ضلع 26 سانتيمتر و به ارتفاع 5 سانتيمتر، 2 عدد كيك اسفنجي 4 و 2 تخم‌مرغي، اولي ساده، دومي رنگي يا كاكائويي كه روي هم يك كيك 3 طبقه‌اي را كامل خواهند كرد. قالب مستطيل به ابعاد 40 در 30 سانتيمتر و ارتفاع 5 سانتيمتر، دو عدد كيك اسفنجي 7 و 3 تخم‌مرغي كه دو طبقه ساده و يك طبقه كاكائويي يا رنگي را تشكيل خواهند داد. براي قالب‌هاي فانتزي ديگر اگر قالب شما گنجايش 9 ليوان آب را داشت، كيك اسفنجي خود را با حداكثر 4 تخم‌مرغ تهيه كنيد. اگر قالب شما گنجايش 16 تا 17 ليوان آب را داشت، شما به دو عدد كيك 8 و 4 تخم‌مرغي نياز داريد.

مواد لازم براي تهيه كيك اسفنجي 6 تخم‌مرغي:

  • تخم‌مرغ خنك 6 عدد
  • آرد سفيد قنادي 300 گرم
  • بكينگ‌پودر 1 قاشق چايخوري سر صاف
  • نمك نوك قاشق چايخوري
  • وانيل خالص نوك قاشق چايخوري

طرز تهيه:
فر را روي حرارت 140 درجه سانتيگراد روشن كنيد. كف قالب را با كاغذ روغني بپوشانيد. قالب را به هيچ عنوان چرب نكنيد.آرد، بكينگ‌پودر و نمك را با هم الك كرده، كار را 3 بار تكرار كنيد. زرده و سفيده تخم‌مرغ‌ها را جدا كرده هر كدام را درون كاسه‌اي جداگانه بريزيد. سفيده‌ها را آنقدر بزنيد تا جاي پايه‌هاي همزن روي آن باقي بماند. در اين مرحله نصف مقدار پودر قند را كم‌كم به آن اضافه كرده و آنقدر هم بزنيد تا سفيده پفكي شده و كاملاً سفت شود. طوري كه اگر ظرف را بر مي‌گردانيد تكان نخورد. سفيده زده شده را درون يخچال بگذاريد تا آب نيندازد.زرده‌هاي تخم‌مرغ را با وانيل و بقية پودر قند بزنيد. سپس آب ليموترش و آب جوش را در حين هم زدن اضافه كنيد و آنقدر بزنيد تا كرم‌رنگ و كشدار شود. توجه كنيد بايد مايه زرده را به سرعت هم بزنيد تا در هنگام اضافه كردن آب جوش، زرده پخته نشود. سفيدة زده شده را به زرده اضافه كرده با زير و رو كردن مايه به كمك ليسك، آنها را به خورد هم بدهيد. مراقب باشيد پف سفيده را نخوابد. در انتها مخلوط آرد را به حالت پاشيدن در 2 تا 3 مرحله اضافه كرده به آرامي با ليسك هم بزنيد تا خمير به دست نچسبد. مايه را داخل قالب آماده كرده ريخته رويش را صاف كنيد و به مدت 45 تا 50 دقيقه درون فر از قبل گرم شده بپزيد. يكي از نشانه‌هاي اتمام پخت اين است كه دور كيك از ديواره قالب جدا مي‌شود.توجه كنيد بعد از اتمام زمان پخت فر را خاموش كنيد ولي در آن را باز نكنيد تا داغي فر گرفته شود. بگذاريد كيك 5 دقيقه ديگر درون فر باقي بماند. كيك را روي تور سيمي برگردانيد تا خنك شود. سپس آن را نصف كنيد. نصف كردن كيك به اين صورت است كه روي كيك را به عمق 2 تا 3 سانتيمتر با كارد برش داده و يك عدد نخ درون شكاف بگذاريد و سر نخ را به حالت ضربدر بكشيد تا نخ در يك امتداد قرار گيرد. در اين صورت كيك به دو لايه تقسيم مي‌شود. وقتي لايه‌ها كاملاً خنك شدند آنگاه نوبت ماليدن كرم بين لايه‌ها و تزيينات انتهايي است. اگر كيك اسفنجي كاكائويي تهيه مي‌كنيد كافي است كاكائو را با زرده مخلوط كنيد. در اين صورت پف كيك خوب مي‌ماند (يعني خيلي بهتر از حالتي است كه پودر كاكائو را به مخلوط آرد اضافه مي‌كنيد).

طرز تهيه خمير مارسيپان

مواد لازم براي پوشش دادن يك عدد كيك گرد به قطر 25 سانت:

  • بادام خام (تلخ نباشد) 200 گرم
  • پودر قند 600 تا 700 گرم
  • سفيده تخم‌مرغ 1 عدد
  • اسانس بادام تلخ دو سوم قاشق چايخوري
  • رنگ مجاز خوراكي به ميزان لازم

طرز تهيه:
بادام‌هاي خام را درون آب جوش ريخته و چند دقيقه صبر كنيد. سپس پوست آنها را جدا كنيد. بادام‌هاي سفيد شده را درون دستمال آشپزخانه كاملاً خشك كنيد. بادام‌ها را به همراه بقيه مواد حدود 4 تا 5 بار چرخ كنيد تا به صورت خمير يكدستي درآيد. خمير مارسيپان به دست آمده را با رنگ مجاز خوراكي به رنگ‌هاي دلخواه درآوريد. خمير تهيه شده را تا زمان مصرف درون كيسه فريزر نگهداري كنيد. خمير را مابين دو قطعه نايلون به ضخامت يك ميلي‌متر پهن كنيد و به كمك نايلون آن را روي كيك بيندازيد و كار تزيين را به صورت دلخواه به اتمام برسانيد. براي چسباندن خمير روي سطح كيك از آب استفاده كنيد.
 توسط :  ژانت طوروسيان

کپی رایت همه مطالب برای ماهنامه هنر آشپزی محفوظ است.
ارسال نظر برای این مورد بسته شده است

نقشه سایت | جستجوی سایت | نمای قابل چاپ | © 2004 - 2014 ماهنامه هنر آشپزی | تماس با ما