راز و رمز( حلوا )

یکشنبه, تير 18, 1391 10:58:00 ب.ظ
به این محتوا رای بدهید 173 رای

مواد لازم براي 40 تا 50 نفر:
آرد گندم 600 گرم
روغن مايع 350 گرم
كره (يا روغن حيواني) 100 گرم
شكر 450 تا 500 گرم
محلول زعفران نيم مثقال
آب 3 ليوان (750 ميلي‌ليتر)
گلاب غليظ 100 ميلي‌ليتر

طرز تهيه:
آب، شكر، محلول زعفران و گلاب را در قابلمهاي مخلوط كرده و بجوشانيد تا شكر حل شود. روغن را در قابلمه بريزيد و بعد از داغ شدن آن كره را نيز اضافه كنيد تا كره آب شود آرد را الك كنيد و در روغن بريزيد و روي حرارت ملايم مرتب آرد را هم بزنيد تا سرخ شود و بوي آرد سرخ شده به مشام برسد و آرد كاملاً قهوه اي شود. در اين زمان ظرف آرد را از روي حرارت برداريد تا كمي سرد شود و شربت كه بايد داغ باشد را روي آرد بريزيد و مرتب هم بزنيد تا شربت جذب آرد شود و روغن بيندازد اگر حلوا شل بود يك لحظه روي حرارت ملايم بگذاريد تا شربت جذب آرد و حلوا شود. بعد دو طرف قابلمه‌ي حلوا را با دستگيره بگيريد و حلوا را در ظرف بغلطانيد تا بهتر روغن بيندازد و بلافاصله در ظرف مناسب بريزيد و با خلال بادام يا پسته تزيين كنيد.

 

راز و رمز
آرد حلواي گندم بهتر است آرد نان سنگك باشد در اين صورت حلوا خوش‌رنگ‌تر و بهتر مي‌شود.
روغن جامد به تنهايي براي درست كردن حلوا مناسب نيست، چون مي‌بندد و منظره و مزه بدي پيدا مي‌كند. (خصوصاً در زمستان)
آرد را بايد با ملايمت سرخ كنيد تا نسوزد چون اگر آرد بسوزد مزه‌ي حلوا تلخ مي‌شود و شكل ظاهري آن نيز يك‌رنگ و يك‌دست نمي‌شود.
با آرد برنج مي‌توانيد حلوا درست كنيد كه بايد آرد كمتر سرخ شود و به آن ترحلوا مي‌گويند.
آرد حلوا را بايد حتماً الك كنيد.
موقع مخلوط كردن آرد سرخ شده با شربت بايد خيلي مراقب بود و براي اين منظور دستكش آشپزخانه بپوشيد. تا احتمال پريدن حلوا و سوختن دست كاهش يابد.
بهتر است از قاشق چوبي براي هم زدن آرد و شربت استفاده كنيد.
زعفران حلوا را بايد كاملاً ساييد و درشت‌ نباشد چون در حلوا ديده مي‌شود.
براي صرفه‌جويي در مصرف زعفران مي‌توانيد مقدار يك‌دوم ليوان از آب حلوا را كم كنيد و گلاب اضافه كنيد و به جاي يك‌دوم زعفران نيز از گلرنگ زعفران استفاده كنيد.
10ـ براي تزيين روي حلوا مي‌توانيد از ترحلوا كه رنگ روشنتري دارد نيز استفاده كنيد.
11ـ از كنجد و خشخاش نيز مي‌توانيد براي تزيين روي حلوا استفاده كنيد.
12ـ سرخ كردن به اندازه‌ي آرد نكته مهم در پختن حلوا مي‌باشد.
13ـ به جاي هر يك از مواد حلوا مي‌توانيد موادي را جايگزين كنيد كه نام حلوا و مزه‌ي آن تغيير مي‌كند كه يا در گذشته دستور پخت آن داده شده است و يا دستور آن را در آينده خواهيم گفت.
14ـ از حلوا معمولاً در مناسبت‌هاي نذري و يا ايام سوگواري استفاده مي‌شود به شكل‌هاي مختلف مي‌توان حلوا را براي پذيرايي آماده كرد.
1ـ در ظرف مناسب بريزيد و تزيين كنيد.
2ـ در ميان دو نان بستني به اندازه‌‌هاي دلخواه، بگذاريد.
3ـ مي‌توانيد در نان ميكادو بگذاريد و برش بزنيد.
4ـ در نان شيريني خامه‌اي پر كنيد.
5ـ در نان ولوان پر كنيد.
6ـ در كيك رولت بچينيد.
7ـ در كاغذ شكلات بگذاريد.
8ـ در نان‌هاي سنتي (مانند: لواش سنگك و يا تافتون) سرو كنيد و...
15ـ اصطلاحاً به غلتاندن حلوا در قابلمه بقچه كردن و يا گهواره كردن مي‌گويند.

يادآوري:
حتماً‌ مجله‌هاي شماره‌ي 12، 24، 36، 47 و 48 كه مربوط به ماه‌ مبارك رمضان مي‌باشند بخوانيد تا حلواهاي مختلف را بياموزيد.

کپی رایت همه مطالب برای ماهنامه هنر آشپزی محفوظ است.
ارسال نظر برای این مورد بسته شده است

نقشه سایت | جستجوی سایت | نمای قابل چاپ | © 2004 - 2014 ماهنامه هنر آشپزی | تماس با ما